You are currently viewing Agro Madani: Fama Menyasarkan Jualan RM2 Juta Di Enam Negeri

Agro Madani: Fama Menyasarkan Jualan RM2 Juta Di Enam Negeri

- - iklan - -

28/6/2024 : The Star melaporkan, Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) menyasarkan jualan RM2 juta menerusi Jualan Agro Madani tahun ini.

Pengerusinya Aminuddin Zulkipli berkata sasaran jualan itu membabitkan enam pasar tani kekal (PTK) yang terletak di enam negeri berbeza.

Pasar Teni ini termasuk PTK Seberang Jaya (Penang), PTK Chini (Pahang), PTK Chukai (Terengganu), RTC Kelantan (Kelantan), PTK Datin Halimah (Johor) dan PTK Changlun (Kedah).

“Program Agro Madani tahun ini adalah berdasarkan inisiatif kejayaan sebelum ini yang diadakan di pelbagai lokasi.

“Kami yakin gabungan jualan dari enam lokasi ini akan mencecah paras RM2 juta,” katanya ketika ditemui selepas majlis pelancaran Jualan Agro Madani di PTK Datin Halimah di sini pada Jumaat (28 Jun).

Tambahnya, beliau optimis Jualan Agro Madani di PTK Datin Halimah yang bermula hari ini hingga Ahad berjaya mencapai sasaran RM200,000.

Pengunjung boleh mengharapkan untuk mendapatkan hasil segar pada harga kompetitif semasa karnival ini, dengan diskaun antara 10% hingga 30%, tambahnya.

“Sambutan awal daripada pengunjung sangat positif, dengan barisan terbentuk untuk kombo Madani walaupun sebelum pelancaran rasmi.

“Jumlah kehadiran semakin meningkat sejak pengenalan Jualan Agro Madani tahun lepas.

Aminuddin turut menyatakan keyakinannya bahawa Jualan Agro Madani akan diteruskan pada masa hadapan, berikutan sokongan yang amat menggalakkan.

“Angka jualan sasaran kami sebanyak RM2 juta menjelang akhir tahun ini akan dicapai, dan maklum balas positif kepada Agro Madani menunjukkan bahawa inisiatif ini mungkin dilanjutkan berdasarkan prestasinya,” kata Aminuddin.

Tawaran istimewa seperti jualan kombo “happy hour” Madani, jualan ayam diskaun dengan 2,000kg disediakan sepanjang acara tiga hari itu, dan tawaran makanan laut mampu milik, termasuk ikan siakap berharga RM2 setiap satu, juga merupakan sebahagian daripada tarikan.

Aminuddin berkongsi kejayaan program jualan kombo Madani adalah hasil kerjasama pengeluar yang sanggup menawarkan harga yang lebih rendah tanpa memerlukan subsidi.

 

Hantar blog ini kepada :